18-06-2020. Micuța Trinity (în imagine), a supraviețuit unui atac asupra bisericii din care făcea parte. Drumul spre refacere este încă lung, însă curajul ei este admirabil.

Trinity a supraviețuit atentatului cu bombă asupra bisericii din Samarinda din Indonezia, în care mai mulți copii mici au suferit, în noiembrie 2016, arsuri îngrozitoare.

Rănile lui Trinity solicită asistența regulată a specialiștilor din China. Pentru a putea optimiza tratamentele, Trinity împreună cu mama ei Sarina, locuiesc temporar în China.

«Medicii cred că arsurile, în procent de 70 pană la 80 la sută, se vor vindeca», suspină Sarina, care a trimis echipei noastre mai multe videouri. Acestea nu vor fi publicate de noi: Țipetele de durere a micuței Trinity sunt într-atât de traumatizante, încât doctorul este nevoit să întrerupă tratamentul. «Aceasta va întârzia vindecarea, însă impactul emoțional și psihologic asupra lui Trinity trebuie luat în considerare», spune mama ei. Și ea trebuie să-și adune tot curajul, ca să poată suporta suferința copilului ei.

Pandemia de Corona complică situația în mod suplimentar. Atât Dr. David, doctorul indonezian, care o însoțește și traduce pentru Trinity de la bun început, cât și membrii familiei fetiței, nu pot să călătorească pe moment în China, ca să o sprijinească. «Este dificil să comunicăm cu doctorii și terapeuții, dacă Dr. David nu este aici», ne împărtășește Sarina, adăugând apoi: «Mi-este dor de copiii mei, care au rămas în Samarinda și de soțul meu, care lucrează într-o țară îndepărtată, ca să-și întrețină familia, însă trebuie să rezist.»

Drumul lui Trinity este plin de obstacole, care ar fi putut să distrugă familia sa. Însă până acum au reușit să depășească totul, inclusiv obstacolul financiar. Cu ajutorul bisericii din Samarinda, a unei prietene de familie, care a împărtășit întâmplarea lui Trinity în rețelele sociale și a sprijinului acordat de Porți deschise, s-au putut aduna destui bani pentru călătoriile și tratamentele lui Trinity în China. Sarina relatează mulțumitoare despre minunile lui Dumnezeu: «Sunteți precum aripile lui Dumnezeu, care ne acoperă și ne protejează pe drumul pe care îl parcurgem.»

Durerile fizice și emoționale, îngrijirea medicală, condițiile dificile de călătorie, bariera lingvistică - toate aceste dificultăți pot fi aduse de noi în rugăciune, din dragoste pentru Trinity și pentru părinții ei, ca Dumnezeu să poată face mai multe minuni în aceasta familie greu încercată.