26-05-2020. Profund recunoscător pentru asistența alimentară furnizată, pe care unul dintre partenerii noștri din India, datorită suportului acordat de Porți Deschise, a putut s-o distribuie mai departe, ne roagă stăruitor pentru susținere în rugăciune.

Pastorul Samuel*, în India, s-a aflat brusc în aceeași situație ca și ucenicii lui Isus, atunci când au fost înconjurați de o mulțime de oameni, pe care nu au avut cu ce s-o hrănească. «Dați-le voi înșivă ceva de mâncare», le-a răspuns Isus. Ce provocare! Ce se poate face, dacă telefonul sună și oamenii înfometați cer ajutorul?

Pastorul Samuel nu avut nici o soluție la îndemână, însă, la fel ca Domnul Isus, și-a îndreptat privirile spre cer și I-a mulțumit lui Dumnezeu. Ajutorul a venit, în cele din urmă, prin generozitatea tuturor celora care susțin Porțile Deschise, în scopul satisfacerii nevoilor la fața locului. Este dragostea lui Dumnezeu, care motivează Biserica la acte de solidaritate, de care Samuel este foarte conștient. Produsele alimentare păreau să fi venit direct din cer. El se roagă ca Dumnezeu, în generozitatea Sa, să fie glorificat în continuare. «Am primit cinci pâini și doi pești. Trebuie să i le încredințăm lui Dumnezeu, ca să le înmulțească, pentru a hrăni mii de oameni.»

Dumnezeu este acela carte deschide uși și, de asemenea, ferestre! Pastorul relatează: «În anumite regiuni, poliția a permis o fereastră de timp de doua ore, ca populația să poată cumpăra și livra produse alimentare.» Partenerii de la Porți Deschise se folosesc de această oportunitate, ca să ajute. Produsele alimentare distribuite au fost o mare încurajare pentru creștini. Familia lui Aruns*de 12 membri se găsea într-o situație foarte precară. «Eu nu mai am serviciu, eram amenințați de riscul înfometării. Însă voi ne-ați adus de mâncare! Acum putem să supraviețuim o lună întreagă», a spus el cuprins de emoție.

Prin intrarea în vigoare a interdicției din 24 martie, milioane de creștini au rămas fără serviciu, fără bani și fără alimente. Ei trăiesc într-o țară dintotdeauna ostilă Evangheliei. Prigoana, epidemia de coronavirus și foametea amenință viața lor. Însă ei nu-ți pierd speranța, pentru că ei știu că alți creștini din toată lumea se roagă pentru ei. Dumnezeu le cunoaște lupta. Rugăciunea este un bun neprețuit: Ea deschide fereastra spre cer!

*Pseudonime

(În imagine: O creștină mulțumește lui Dumnezeu pentru asistența alimentară)