2020-01-23. Coreea de Nord, Afganistanul și Somalia (în imagine). Trei țări diferite care au ceva în comun: creștinii sunt persecutați în mod extrem. Să ne rugăm pentru ei!

Coreea de Nord, Afganistanul și Somalia sunt țările în care creștinii sunt prigoniți cel mai mult, după cum indică Indexul Mondial de Persecuție pentru anul 2020, care a fost publicat în data de 15 ianuarie. Indexul enumeră 50 de țări, în care creștinii sunt supuși la cele mai aspre persecuții, din cauza credinței lor.

Locul 1: Coreea de Nord
Nicăieri în lume, persecuția creștinilor nu se manifestă așa de brutal și nemilos ca în Coreea de Nord, care, începând cu anul 2002, se află pe primul loc în Index. Țara este condusă cu o mâna de fier, începând cu anul 1948, de către Familia Kim. Cultul de personalitate, manifestat exclusiv față de această familie, nu lasă loc și spațiu pentru o altă religie. Cei 300 000 de creștini, care sunt nevoiți să reziste, trebuie să-și păstreze credința în secret. Părinții le pot povesti copiilor lor despre credință doar când aceștia sunt suficient de mari, ca să înțeleagă ce fel de pericole ar putea aduce aceasta cu sine. Simplul fapt al deținerii unei biblii poate să ducă la exilarea într-un lagăr de muncă forțată. Cu toate acestea, Biserica din Coreea de Nord nu doar că supraviețuiește, ci și crește în mod constant.

Locul 2: Afganistan
Puținii creștini străini au părăsit țara, iar creștinii afgani sunt toți de sorginte musulmană. Ei trăiesc sub amenințarea permanentă a extremismului islamic, care, din cauza rivalităților etnice, corupției și criminalității, este din ce în ce mai accentuat. A avea un creștin în familie este o dezonoare. În caz că se descoperă acest lucru, acesta va trebui, fără ezitare, să dispară fără urmă. Dacă este vorba, de pildă, de un antreprenor, afacerea lui va fi distrusă. În felul acesta, puținele mii de creștini afgani sunt nevoiți să fie deosebit de discreți, când vine vorba despre credința lor. Aceștia nu stabilesc contacte cu alte persoane decât foarte rar. Un afgan din Biserica subterană afirmă: «Nu avem deloc teamă. Suntem puternici și plini de speranță. Știm că Isus va reveni, de aceea există așa de multă suferință și prigoană.»

Locul 3: Somalia
Islamul este, conform Constituției, religie de stat în Somalia, de aceea convertirea la creștinism este considerată ilegală. Cel care se dezice de Islam, comite un act de trădare de neiertat față de familie și clan. Islamiștii radicali (Al-Shabab) au declarat public, că vor să epureze țara de creștini. Ei contează foarte mult pe clanul pe care se bazează structurile sociale somaleze, în scopul obținerii de informații despre eventualii creștini, pe care aceștia îi omoară în mod crud și fără să suporte pentru aceasta vreo consecință. În Somalia, viața creștinilor depinde foarte mult de nivelul lor de prudență. Cei o sută de creștini de acolo trăiesc, de obicei, izolați. Doar puțini dintre ei, reușesc să se adune în grupuri mici, ca să-și împărtășească credința și ca să se încurajeze reciproc.

În fața lui Dumnezeu, fiecare creștin, care trăiește în contextul prigoanei extreme, este prețios, indiferent că este nord-coreean, afgan sau somalez. Noi, cei care putem să ne rugăm în libertate, haideți să aducem în rugăciunile noastre, în mod special, pe frații și surorile noastre din aceste națiuni.